Међународна сарадња

АОФИ је у досадашњем раду успоставила сарадњу и потписала уговоре о сарадњи са бројним међународним институцијама и банкама.

АОФИ је активна чланица:

 

 

Од децембра 2006. године АОФИ је активна чланица Бернске уније која броји више од 80 чланица – извозно-кредитних агенција, банака и приватних осигуравача потраживања из целог света.

На сајту Бернске уније можете преузети листу чланица и сазнати више о овој асоцијацији осигуравача и реосигуравача.

АОФИ је у периоду 02 – 05. децембар 2012. године била домаћин Јесењег заседања чланица Прашког клуба Бернске уније. Главна тема скупа била је подршка извозницима кроз институт осигурања чиме се смањује ризик пословања извозника.

Специјалистички скуп – Штете и регреси за чланице Бернске уније одржан је у децембру 2015. године у Београду. Домаћин тродневног скупа за преко 80 стручњака из целог света поново је била АОФИ.

Годишња конференција чланица Бернске уније са 260 учесника из преко 70 земаља из целог света одржана је у Београду од 01. до 05. октобра 2017. године. Поверење Бернске уније да организује скуп чланица највишег ранга по трећи пут припало је АОФИ.

 

 

 

 

У јануару 2008. године АОФИ је примљена у чланство  FCI – Factors Chain International – међународне факторинг асоцијације која има преко 200 чланица из 65 земаља света. Више информација о FCI асоцијацији можете прочитати овде

Уговоре о међународној сарадњи потписали смо са чланицама Бернске уније: