Potpisan Memorandum o razumevanju između grčke izvozno-kreditne Agencije i AOFI

Potpisan Memorandum o razumevanju između grčke izvozno-kreditne Agencije i AOFI

U petak 17.12.2021. godine u prostorijama Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, potpisan je Memorandum o razumevanju između grčke izvozno-kreditne Agencije i AOFI. Generalni direktor grčke izvozno-kreditne Agencije Gregori Stamatopulos, i generalni direktor AOFI sa svojim saradnicima su izrazili zahvalnost i poštovanje zbog odluke o Memorandumu o razumevanju.

Generalni direktor AOFI, Dejan Vukotić je tim povodom izjavio:

Memorandum je odličan vid saradnje za obe strane. Grčka je uvek zauzimala dobro mesto u našoj zemlji u svakom smilsu a sada će i u ekonomskom delu, uz našu Agenciju ojačati stabilnost usluga i odnosa. Zadovoljan sam što se ugovori ovog tipa potpisuju i u ovakvim okolnostima i nadam se da ćemo svi imati koristi a uz to ipak smanjiti izazove i rizike koji su u doba pandemije neminovni“.

Generalni direktor grčke izvozno-kreditne Agencije Gregori Stamatopulos je zaključio:

“Ovo je saradnja za jačanje biletaralnih odnosa dve zemlje. Obim robne razmene Srbije i Grčke je u jeku pandemije, 2020.godine, povećan za 5,55%. Time se dokazuje otpornost bilateralnih ekonomskih i trgovinskih odnosa između dve zemlje. U tom kontekstu, Memorandum o razumevanju ima za cilj da olakša ekstrovertnost grčkih kompanija u Srbiji u godinama koje su pred nama.”

Related posts