Почело јесење заседање Прашког клуба Бернске уније

Почело јесење заседање Прашког клуба Бернске уније

БЕОГРАД, 4. децембра 2012. (Бета) – У Београду је данас почело редовно јесење заседање Прашког клуба Бернске уније чији је домаћин Агенција за осигурање и финансирање извоза Србије (АОФИ).

Директор АОФИ Миланко Богосављевић казао је новинарима да је главна тема овогодишњег скупа подршка извозницима кроз институт осигурања, јер се тиме смањује њихов ризик.

Он је нагласио да АОФИ, који је члан Прашког клуба Бернске уније од децембра 2006. године, осигурава шест одсто укупног извоза Србије и ове године је за 12 одсто повећао број осигурања извозних послова.

“Србији је неопходно да повећа свој извоз, а осигурање као један не новчани производ ће пуно значити за будућу подршку и развој, јер смањује ризик”, казао је он.

Заменик генералног секретара Бернске уније Фабрис Морел казао је да чланице те уније осигуравају преко 10 одсто светског извоза.

Према његовим речима чланице Бернске уније су веома битан члан светске трговине и биће веома значајне у превазилажењу светске економске кризе кроз осигурање извозних послова.

Председавајућа Прашког клуба Олае Гадала казала је да су Прашки клуб основале 1993. године Бернска унија и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) са циљем да подрже и помогну развој новооснованих агенција за осигурање извозних кредита.

Берска унија, основана је 1934. године од стране приватних и државних осигуравача извозних кредита, а данас окупља све највеће агенције за осигурање извозних кредита и страних инвестиција, које се састају два пута годишње, на пролеће и јесен.

Related posts

КОНФЕРЕНЦИЈА ИФЦ ЦСЕЕ ИФИ ПРОМОЦИЈА ПОСЛОВНИХ ИНВЕСТИЦИЈА И БИЗНИС МОГУЋНОСТИ

Конференција у Београду одржана 14. Септембра 2022. године, у хотелу Хилтон: “ КОНФЕРЕНЦИЈА ИФЦ ЦСЕЕ ИФИ ПРОМОЦИЈА ПОСЛОВНИХ ИНВЕСТИЦИЈА И БИЗНИС МОГУЋНОСТИ“. АОФИ у сарадњи са ИФЦ, ЕБРД, ЦЕБ Чешка,

Прочитај још

Потписан Уговoр са ЕГФИ

У августу месецу у просторијама АОФИ потписан је Уговор са иранском Агенцијом за кредитирање ЕГФИ уз присуство представника Амбасаде Исламске Републике Иран. Одржан је састaнак где су сви присутни истакли

Прочитај још