Интервју – Србија мора да осигура извоз

Генерални директор Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије а.д. Ужице (АОФИ), Ана Малешевић, у интервјуу за дневни лист Данас говори о услугама које АОФИ нуди домаћим извозницима.

Малешевић напомиње да могућности, које АОФИ нуди, привредници не користе у довољној мери јер, између осталог, многи од њих нису ни чули за АОФИ.

„Ми то покушавамо да променимо.“ – рекла је Ана Малешевић.

Она такође наводи услуге које су на располагању и основне  предности због којих би извозници требало више да их користе, а то су за краткорочно кредитирање повољне каматне стопе, осигурање извоза како привредници не би страховали да ли ће им купац платити и факторинг на основу кога клијенти успевају да превазиђу проблем тренутне неликвидности.

Ана Малешевић истиче настојање и важност Агенције да се приближи малим и средњим предузећима.

„АОФИ тренутно има око 150 клијената у кредитном сегменту, 60 у осигурању и 80 у факторингу, што је врло мало. Смањењем прага могли бисмо да укључимо више компанија које имају добар производ али су релативно младе и још нису стигле до тих 300.000 ЕУР извоза.”  – додала је Малешевић.

Интервју са генералним директором АОФИ, Аном Малешевић, можете прочитати на Веб сајту дневног листа Данас:http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/srbija_mora_da_osigura_izvoz.4.html?news_id=267514

Related posts