Generalni direktor Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije a.d. Užice (AOFI), Ana Malešević, u intervju za NIN, kao uvodu u Regionalni investicioni samit,  govori o postignutim rezultatima od osnivanja i značajnim potencijalima AOFI.

Cilj Regionalnog investicionog samita jeste da se uspostavi saradnja između najviših zvaničnika relevantnih institucija Republike Srbije, Evropske unije i zemalja regiona sa jedne strane i lidera sve većeg broja stranih poslovnih kompanija, investitora i banaka, sa druge strane. Na Regionalnom investicionom samitu generalni direktor Ana Malešević predstaviće planove, pravac daljeg razvoja, kao i ogroman značaj AOFI za celokupni srpski izvoz.

Prema rečima direktorke, AOFI je od osnivanja pa do danas ostvario sjajne rezultate u poljima svog delovanja, a to su pre svega kratkoročni krediti, kreditno osiguranje, faktoring i garancije.

“Sa garancijama AOFI, što je jedan od prioriteta za naredni period, povećaće se kreditni potencijal, a ujedno će i pojeftiniti bankarski krediti za mala i srednja preduzeća“ – istakla je Ana Malešević.

Ceo članak možete pročitati u nastavku:

Vetar u ledja izvoznicima NIN