Генерални директор Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије а.д. Ужице (АОФИ), Ана Малешевић, у интервју за НИН, као уводу у Регионални инвестициони самит,  говори о постигнутим резултатима од оснивања и значајним потенцијалима АОФИ.

Циљ Регионалног инвестиционог самита јесте да се успостави сарадња између највиших званичника релевантних институција Републике Србије, Европске уније и земаља региона са једне стране и лидера све већег броја страних пословних компанија, инвеститора и банака, са друге стране. На Регионалном инвестиционом самиту генерални директор Ана Малешевић представиће планове, правац даљег развоја, као и огроман значај АОФИ за целокупни српски извоз.

Према речима директорке, АОФИ је од оснивања па до данас остварио сјајне резултате у пољима свог деловања, а то су пре свега краткорочни кредити, кредитно осигурање, факторинг и гаранције.

“Са гаранцијама АОФИ, што је један од приоритета за наредни период, повећаће се кредитни потенцијал, а уједно ће и појефтинити банкарски кредити за мала и средња предузећа“ – истакла је Ана Малешевић.

Цео чланак можете прочитати у наставку:

Ветар у ледја извозницима НИН