Изложба фотографија, отварање 03.09.2018. Народна скупштина Србије

Изложба фотографија, отварање 03.09.2018. Народна скупштина Србије

Дијего и Фрида: Осмех на пола пута

У посебном амбијенту и атмосфери, на дан почетка школске године, септембра месеца 2018, у Народној скупштини Србије у сарадњи са Амбасадом Мексика постављена је необична и лепа изложба фотографија Дијего и Фрида: осмех на пола пута.

Изложба кроз „објектив“ познатих фотографа и уметника „важних животних тренутака“, приказује један део заједничког живота велика два мексичка уметника, њихов однос и „моменте из живота“ у исто време симболизујући мексичко стваралаштво и културу.

Фотографи Гиљерма Кала, Питер Џулс, Гиљермо Саморе, Николас Мареја, Едвард Вестона, Мануел Алварес Брава и Хуан Гусман су занимљив, уметнички, страсан, нежан али нестабилан љубавни живот муралисте Дијега Ривера и сликарке Фриде Кало дочарали нам и документовали „проблематичну спону која је ипак била пуна обостраног обожавања и дивљења“ потврђујући да необични животи често остављају „румени“ траг иза себе, и не само за себе већ и за нацију којој припадају…

Традиционално мирољубиви и пријатељски односи између две земље пренели су се и на комуникацију и сарадњу са Амбасадом и Амбасадором Мексика Марка Антониа Гарсија Бланко у Србији, тако да је била част присуствовати културном догађају две државе која осим заједничких многобројних интереса, имају спону и нит кроз културу и великане које поседују.

Related posts

У Влади Републике Србије

Министарка привреде у Влади Републике Србије Адријана Месаровић разговарала је 13. Маја 2024. са Дејаном Вукотићем, директором Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије (АОФИ). Саговорници су разговарали о

Прочитај још